Spinaziepappardelle met gegrilde zalm

31
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de pappardelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet de pasta af en houd een soeplepel van het kookvocht apart.

Spinazie

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg een beetje zout en versgemalen peper toe. Voeg drie vierde van de spinazie toe en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Roer de crème fraîche en de Parmezaanse kaas door de spinazie.
  • Neem de helft van de spinazie uit de pan en pureer glad met de staafmixer.
  • Roer de spinaziesaus, de gebakken spinazie, de restende spinazie en het kookvocht door de pappardelle.

Gegrilde zalm

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Bestrijk de zalm met olie. Gril de zalm om en om in circa 2 minuten gaar. 

Serveren

  • Verdeel de spinaziepappardelle over borden en lag de zalm erop.

Ingredienten

4
Personen

Spinaziepappardelle met gegrilde zalm

  • 2 teentjes knoflook
  • 900 g spinazie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 125 g crème fraîche
  • 300 g pappardelle
  • 400 g zalmfilet
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig

  • staafmixer
  • grillpan
Geef je waardering
31