Pasta
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de pappardelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Giet de pasta af en houd een soeplepel van het kookvocht apart.
Spinazie
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg een beetje zout en versgemalen peper toe. Voeg drie vierde van de spinazie toe en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Roer de crème fraîche en de Parmezaanse kaas door de spinazie.
- Neem de helft van de spinazie uit de pan en pureer glad met de staafmixer.
- Roer de spinaziesaus, de gebakken spinazie, de restende spinazie en het kookvocht door de pappardelle.
Gegrilde zalm
- Verwarm de grillpan voor.
- Bestrijk de zalm met olie. Gril de zalm om en om in circa 2 minuten gaar.
Serveren
- Verdeel de spinaziepappardelle over borden en lag de zalm erop.
0 reacties