Spinazie à la crème met cordon bleu

2
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bereiden
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappels en kook ze in de pan met water in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Breng water aan de kook, leg er voorzichtig 4 eieren in en kook ze 8 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel de eieren.

Maak de schnitzels indien nodig nog wat platter.
Snijd de kaas in vier gelijke stukken en wikkel de ham rond de kaas. Leg de ham en kaas in de schnitzels en vouw ze dicht. Zet het geheel vast met een cocktailprikker.

Klop de resterende eieren los.
Wentel de cordon bleu’s eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door het paneermeel.
Verhit boter en olie in een pan en bak de cordon bleu’s rondom goudbruin. Verwijder de cocktailprikkers voor het serveren.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
Pluk eventueel de grove steeltjes van de bladspinazie.
Verhit een scheutje olie in bakpan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak kort mee tot het geheel geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper, blus af met de room en kook circa 1 minuut in.

Serveren
Schep de gekookte aardappels op bord en leg de spinazie, cordon bleu en een eitje erbij. Schep de bakjus over de aardappels.

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g kruimige aardappels
  • 7 scharreleieren
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 300 g Emmentaler
  • 4 plakjes ham
  • 250 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g jonge gewassen bladspinazie
  • 50 g roomboter
  • scheutje zonnebloemolie
  • cocktailprikkers
Geef je waardering
2