Spicy zeewolf met oosterse spinazie

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De kokosrijst

  • Breng een pan met kokosmelk en een snufje zout aan de kook.
  • Kook de rijst gaar in de kokosmelk volgens de gebruiksaanwijzing.

De zeewolf

  • Controleer de zeewolf op graten. Dep de zeewolf droog met een vel keukenrol.
  • Bestrijk met sambal en haal daarna door de bloem.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olie. Bak de zeewolf in circa 5 minuten goudbruin krokant en gaar. 

De spinazie

  • Was en droog de spinazie. (in een sladroger)
  • Pel en hak de knoflook.
  • Trek de oesterzwammen in reepjes. Was de taugé.
  • Verhit een scheutje rijstolie in een wokpan en voeg de knoflook toe.
  • Bak de oesterzwammen op hoog vuur in circa 3 minuten gaar.
  • Voeg de spinazie en de taugé toe en bak in circa 1 minuut gaar.
  • Breng op smaak met rasp van de sinaasappelschil: Rasp dit boven de wok
  • Voeg een scheutje sojasaus toe.

Ingredienten

4
Personen

Spicy zeewolf met oosterse spinazie

  • 400 ml kokosmelk
  • 300 g rijst
  • 4 stuks zeewolffilet
  • 2 el sambal
  • 2 el bloem
  • rijstolie
  • 500 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g oesterzwammen
  • 50 g taugé
  • 1 sinaasappel
  • sojasaus
Geef je waardering
0