Spicy meatball sandwich

5
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Spicy meatball sandwich

  • Kluts het ei in een kom en meng met het gehakt, het paneermeel en de sambal. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en maak er gehaktballen van.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballen rondom goudbruin in circa 6 minuten.
  • Schenk de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Stoof de gehaktballen met de deksel op de pan in circa 8 minuten gaar.
  • Snijd de broodjes open en verdeel de meatballs erover. Lepel de saus erover.

Salade

  • Meng in een grote kom de balsamicoazijn en de honing. Schenk de olijfolie er in een dun straaltje al roerend bij. Roer de halvanaise erdoor en breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de sla in reepjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de druiven indien nodig.
  • Meng de ijsbergsla, tomaten en de druiven door de dressing.

Serveren
Verdeel de spicy meatball sandwiches en de salade over borden.

 

Ingredienten

4
Personen

Meatballs

  • 1 ei
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 el sambal oelek
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g tomatenblokjes
  • 4 meergranen kornbollen

Salade

  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl honing
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el halvanaise
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 tomaten
  • 250 g pitloze blauwe druiven
Geef je waardering
5