Speklapjes met rode salade en kwark aardappeltjes

0
Makkelijk
Speklapjes met rode salade en kwark aardappeltjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Aardappels

  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.

Speklapjes

  • Dep de speklapjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • Wentel de speklapjes door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de speklapjes om en om in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Bietensalade

  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak de walnoten grof.
  • Snijd de bietjes in dunne reppen en de bosuitjes in ringen.
  • Pel de grapefruit en snijd de grapefruit in stukjes.
  • Snijd de wortels van de waterkers af.
  • Meng voor de dressing de rode wijnazijn met de olijfolie extra vergine en breng op smaak met zout en peper. 
  • Meng bietjes, grapefruit, bosui, waterkers en walnoten door elkaar en roer de dressing erdoor.  

Aardappels met kwark

  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Roer de kwark en bieslook door de aardappels. Laat even staan met deksel op de pan, zodat de kwark lekker warm wordt.   

Serveer de krokante speklapjes met de aardappels en bietensalade.

 

Ingredienten

4
Personen

Speklapjes met rode salade en kwark aardappeltjes

  • 800 g aardappels
  • bloem
  • 4 speklapjes a 100 g
  • 100 g walnoten
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 bosje bosuitjes
  • 2 grapefruits
  • 1 bosje waterkers
  • 3 el rode wijnazijn
  • 6 el olijfolie vergine
  • 125 g kwark
  • 0.5 bosje bieslook
  • olijfolie om in te bakken
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • keukenpapier
Speklapjes met rode salade en kwark aardappeltjes
Geef je waardering
0