Lagere temperaturen vragen om meer comfort food... Deze speculaas-boterkoek van Miljuschka is de ultieme warme knuffel in de vorm van eten! Bak je mee?

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 215 g speculaasjes
  • 65 g boter

Boterkoek

  • 215 g boter
  • 110 g witte basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 2 g zout
  • 1 ei
  • 250 g patentbloem

Afwerking

  • gekleurde muisjes als decoratie
  • 1 ei om te bestrijken

Extra nodig

  • keukenmachine met bisschopshaak
  • vierkante bakvorm 24 x 24 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Bodem 

Stap 1: 
Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine of hak ze helemaal fijn. 

Stap 2: 
Smelt de boter en meng met de koekjes.  

Stap 3: 
Vet je bakvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem. 

Stap 4: 
Doe het speculaasjemengsel op de bodem van de vorm en verdeel gelijkmatig over de vorm. Zet de bakvorm even opzij. 

Boterkoek 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Mix de boter in de keukenmachine of met een mixer tot deze helemaal glad en romig is. Voeg de suiker, citroenrasp, zout en basterdsuiker toe en mix door.  Voeg het ei toe tot meng tot deze helemaal is opgenomen. 

Stap 3: 
Zeef de bloem en voeg deze toe aan het botermengsel. Mix tot een samenhangend deeg. 

Stap 4: 
Verdeel de boterkoek over de koekbodem met de achterkant van een eetlepel. Maak de lepel een beetje nat met water dan gaat het verdelen beter. 

Stap 5: 
Bestrijk de bovenkant met ei en maak een motief op de koek met een vork. Decoreer eventueel met gekleurde muisjes. 

Stap 6: 
Bak de boterkoek ongeveer 30 minuten tot het mooi goudbruin is. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Geef je waardering

19
Speculaas-boterkoek
Speculaas-boterkoek (ver)