De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spannende gamba's (met geroosterde en gegrilde groente en sesamnoedels)

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Spannende gamba's (met geroosterde en gegrilde groente en sesamnoedels)

Bereidingswijze

Knoflookgamba’s

Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal. Pel en pers de knoflook en meng met een flinke scheut olijfolie in een kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de gamba’s toe en laat circa 5 minuten marineren.

Geroosterde en gegrilde groente

Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika, aubergine en tomaat in grove stukken. Leg de groente in een ovenschaal. Besprenkel de groente met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Rooster de groente circa 20 minuten in de oven. Verwarm de grillpan. Snijd de courgette in schuine plakken. Gril de courgette circa 3 minuten om en om. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Leg de gegrilde courgette op de geroosterde groente, draai de temperatuur van de oven naar 100 ºC zodat de groente rustig na kunnen garen en niet koud kunnen worden.

Sesamnoedels

Breng het water met de groentebouillonblokjes aan de kook. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking in de bouillon. Giet af en meng de sesamolie er direct door. Leg een deksel op de pan om de noedels warm te houden.

Haal de gamba’s uit de knoflookolie en dep ze droog. Wentel de gamba’s door de maïzena. Verwarm een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflookolie die in de kom zit circa 4 minuten goudbruin en krokant. Zet het vuur uit. Snijd de citroen in schijfjes.

Aan tafel!

Verdeel de sesamnoedels over de borden. Verdeel hier de groente en de gamba’s over. Garneer met een schijfje citroen en een takje peterselie.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.