Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook

4
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Gepofte knoflook

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de onderkant van de bol knoflook. Leg de knoflook met de takjes tijm op een vel aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie. Vouw de folie dicht en pof de knoflook circa 15 minuten in de oven.
  • Haal de knoflook uit de oven en vouw de folie open. Laat iets afkoelen.
  • Druk de teentjes knoflook uit de schil.
  • Prak de knoflook fijn met een vork en roer er een flinke scheut olijfolie door.

Spaghetti met tomaatjes

  • Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Halveer de snoeptomaatjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de cherrytomaatjes circa 6 minuten tot ze zacht worden.
  • Pel en snipper de uien.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Voeg de peper, uien en pijnboompitten toe aan de tomaatjes en bak circa 2 minuten mee. Voeg de spinazie in gedeeltes toe. Voeg iedere keer een handje spinazie toe als de vorige spinazie is geslonken.
  • Verkruimel de geitenkaas boven de pan met de groente en laat de geitenkaas in circa 5 minuten smelten.
  • Giet de pasta af, besprenkel met olijfolie extra vierge en roer de pasta door het groente-geitenkaasmengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de spaghetti over borden, verdeel er plakjes parmaham over en verdeel de gepofte knoflook erover.

Ingredienten

4
Personen

Gepofte knoflook

  • 1 bol knoflook
  • 3 takjes tijm
  • olijfolie extra vierge

Spaghetti met tomaatjes

  • 300 g volkorenspaghetti
  • 250 g snoeptomaatjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 400 g spinazie
  • 65 g pijnboompitten
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 150 g parmaham

Extra nodig

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
4