Spaghetti met geitenkaas en groene kruiden

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
  • Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Fruit de peper circa 3 minuten mee met de ui en de knoflook.
  • Snijd de courgette en aubergine in stukjes.
  • Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika in stukjes.
  • Voeg op middelhoog vuur de aubergine, paprika en de courgette toe en bak  circa 6 minuten mee.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de tomaat in stukjes en roer de tomaat door de groente.
  • Ris de tijm.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de tijm en peterselie door de groente en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 6 minuten goudbruin.
  • Pluk en scheur de basilicum.

Serveren:
Verdeel de pasta over borden en schep de groente erop. Verbrokkel de geitenkaas erover, bestrooi met pijnboompitten en besprenkel met olijfolie extra vierge.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti met geitenkaas en groene kruiden

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode peper
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 300 g spaghetti
  • 1 vleestomaat
  • 0.5 bosje tijm
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 150 g pijnboompitten
  • 0.5 bosje basilicum
  • olijfolie extra vierge
  • 200 g zachte geitenkaas
Geef je waardering
10