Spaghetti met cherrytomaatjes en knoflook

69
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan water en een beetje zout aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de cherrytomaten circa 8 minuten tot de tomaatjes zijn opengebarsten.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Snijd de ansjovisfilets fijn.
  • Ris de oregano.
  • Voeg de knoflook en de ansjovis toe aan de cherrytomaten en bak circa 2 minuten. Voeg de kappertjes, oregano en de witte wijn toe en laat circa 3 minuten koken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de mini mozzarella toe aan de saus en warm circa 1 minuut door.
  • Pluk en snijd de peterselie.
  • Roer de spaghetti door de saus.

Serveren

  • Verdeel de spaghetti met cherrytomaatjes en knoflook over borden. Bestrooi met de peterselie en rasp de Parmezaanse kaas erover. Besprenkel met een scheutje olijfolie extra vierge.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti met cherrytomaatjes en knoflook

  • 800 g cherrytomaatjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g spaghetti
  • 6 teentjes knoflook
  • 8 ansjovisfilets
  • 0.5 bosje oregano
  • 2 el kappertjes
  • 150 ml witte wijn
  • 150 g mini mozzarella
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
69