De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti carbonara met wildpluk pesto

Rooster de pijnboompitten en de amandelen in een droge pan. Stamp de kruiden, knoflook en zout in een vijzel. Voeg citroensap toe. Voeg langzaam olijfolie toe totdat een mooie gladde massa ontstaat. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

30 min (voor)bereidingstijd
Spaghetti carbonara met wildpluk pesto

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten en de amandelen in een droge pan. Stamp de kruiden, knoflook en zout in een vijzel. Voeg citroensap toe. Voeg langzaam olijfolie toe totdat een mooie gladde massa ontstaat. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

Meng in een andere kom de yoghurt met het ei en veel zwarte peper. Kook de spaghetti 2 minuten minder lang dan op de verpakking staat. Giet af en vang het kookvocht op. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de spekjes goudbruin. Voeg de pesto, de tuinbonen en een scheutje van het kookvocht van de pasta toe en meng goed.

Meng het pestomengsel door de spaghetti. Roer dan snel het yoghurtmengsel door de warme pasta pesto zodat het ei gaar wordt maar niet stolt.

Deze zomer trekken De Worsten van Babel het land in om te laten zien dat koken op de camping echt niet saai hoeft te zijn. De jongens rijden elke week met hun caravan naar de meest uiteenlopende campings waar ze op zoek gaan naar ingrediënten voor hun avondmaal. Wanneer ze voldoende ingrediënten hebben verzameld gaan ze aan de slag om er een origineel en smakelijk campingmaaltje van te maken.

Op elke camping verzamelen De Worsten de ingrediënten voor een gerecht bij de gasten, in ruil voor een plekje aan tafel. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker