De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spaghetti carbonara met wildpluk pesto

Rooster de pijnboompitten en de amandelen in een droge pan. Stamp de kruiden, knoflook en zout in een vijzel. Voeg citroensap toe. Voeg langzaam olijfolie toe totdat een mooie gladde massa ontstaat. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Spaghetti carbonara met wildpluk pesto

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten en de amandelen in een droge pan. Stamp de kruiden, knoflook en zout in een vijzel. Voeg citroensap toe. Voeg langzaam olijfolie toe totdat een mooie gladde massa ontstaat. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

Meng in een andere kom de yoghurt met het ei en veel zwarte peper. Kook de spaghetti 2 minuten minder lang dan op de verpakking staat. Giet af en vang het kookvocht op. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de spekjes goudbruin. Voeg de pesto, de tuinbonen en een scheutje van het kookvocht van de pasta toe en meng goed.

Meng het pestomengsel door de spaghetti. Roer dan snel het yoghurtmengsel door de warme pasta pesto zodat het ei gaar wordt maar niet stolt.

Deze zomer trekken De Worsten van Babel het land in om te laten zien dat koken op de camping echt niet saai hoeft te zijn. De jongens rijden elke week met hun caravan naar de meest uiteenlopende campings waar ze op zoek gaan naar ingrediënten voor hun avondmaal. Wanneer ze voldoende ingrediënten hebben verzameld gaan ze aan de slag om er een origineel en smakelijk campingmaaltje van te maken.

Op elke camping verzamelen De Worsten de ingrediënten voor een gerecht bij de gasten, in ruil voor een plekje aan tafel. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.