- Breng twee pannen met water en zout aan de kook.
De sperziebonensalade
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook ze in een pan met water in circa 6 minuten beetgaar.
- Pel en hak de knoflook. Snijd de muntblaadjes fijn.
- Meng in een kom voor de dressing de knoflook en munt met olijfolie en roer de olijfolie erdoor.
- Halveer een citroen en knijp het sap uit boven de kom.
- Roer de dressing goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de sperziebonen af en spoel ze koud met koud water.
- Roer de sperziebonen door de dressing.
- Verkruimel de geitenkaas over de salade.
De spaghetti carbonara
- Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes tot ze bruin zijn. Voeg de doperwten toe en bak ze mee.
- Laat de spekblokjes en de doperwten uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.
- Splits 5 eieren en kluts de eidooiers en het ei met een garde.
- Rasp de pecorino en roer de geraspte pecorino door de eidooiers.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
- Roer het spek en de doperwten door het eidooiermengsel.
- Giet de spaghetti af en roer de spaghetti door het eidooiermengsel.
- Garneer de spaghetti carbonara met geraspte pecorino.
0 reacties