Spaghetti carbonara met sperziebonensalade

39
Makkelijk
Spaghetti carbonara

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook.

De sperziebonensalade

  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook ze in een pan met water in circa 6 minuten beetgaar.
  • Pel en hak de knoflook. Snijd de muntblaadjes fijn.
  • Meng in een kom voor de dressing de knoflook en munt met olijfolie en roer de olijfolie erdoor.
  • Halveer een citroen en knijp het sap uit boven de kom.
  • Roer de dressing goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de sperziebonen af en spoel ze koud met koud water.
  • Roer de sperziebonen door de dressing.
  • Verkruimel de geitenkaas over de salade.

De spaghetti carbonara

  • Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes tot ze bruin zijn. Voeg de doperwten toe en bak ze mee.
  • Laat de spekblokjes en de doperwten uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.
  • Splits 5 eieren en kluts de eidooiers en het ei met een garde.
  • Rasp de pecorino en roer de geraspte pecorino door de eidooiers.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Roer het spek en de doperwten door het eidooiermengsel.
  • Giet de spaghetti af en roer de spaghetti door het eidooiermengsel.
  • Garneer de spaghetti carbonara met geraspte pecorino.

Ingredienten

4
Personen

Sperziebonensalade

  • 400 g sperziebonen
  • 1 teentje knofllook
  • 0.25 bosje verse munt
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • 250 g zachte geitenkaas
  • zout
  • versgemalen peper

Spaghetti carbonara

  • 400 g spaghetti
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 250 g magere spekblokjes
  • 200 g diepvries doperwten
  • 6 eieren
  • 150 g Pecorino
Spaghetti carbonara
Geef je waardering
39