Spaghetti alla caprese e bruschetta con melanzane (spaghetti caprese en bruschetta met aubergine)

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bruschetta
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine in 8 dikke plakken. Verwarm de grillpan. Meng olijfolie, peper en zout en dip de aubergine erin. Gril de aubergines circa 3 minuten om en om. Snijd 4 dikke plakken van het brood. Leg een plak gegrilde aubergine op het brood. Snijd de bol mozzarella in plakken en leg een plak mozzarella op elke aubergine. Rasp de Parmezaanse kaas erover en leg er wat basilicumblaadjes op. Bak de bruschetta circa 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Spaghetti alla caprese
Breng een pan water aan de kook. Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af. Verwijder de kroontjes van de tomaten. Snijd de tomaten in grove stukken. Pel en hak de knoflook. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Fruit de knoflook en peper in een brede pan en voeg de tomaten toe. Laat circa 8 minuten koken. Snijd de olijven fijn en voeg toe aan de saus. Meng de spaghetti met de saus en verwarm nog circa 3 minuten door op laag vuur. Breek de mozzarella in stukken en meng door de saus. Pluk de basilicum en houd de helft apart voor later. Pluk de rucola. Voeg toe aan de saus met een theelepel pesto en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Ingredienten

4
Personen

Bruschetta

  • 1 aubergine
  • 1 boerenbrood
  • olijfolie
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 takjes basilicum

Spaghetti alla caprese

  • 400 g spaghetti
  • 6 pomodori tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 el pitloze zwarte olijven
  • 0.5 bos basilicum
  • 50 g rucola
  • 1 tl pesto
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 bol buffelmozzarella

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
1