De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti alla caprese e bruschetta con melanzane (spaghetti caprese en bruschetta met aubergine)

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine in 8 dikke plakken. Verwarm de grillpan. Meng olijfolie, peper en zout en dip de aubergine erin. Gril de aubergines circa 3 minuten om en om. Snijd 4 dikke plakken van het brood. Leg een plak gegrilde aubergine op het brood. Snijd de bol mozzarella in plakken en leg een plak mozzarella op elke aubergine. Rasp de Parmezaanse kaas erover en leg er wat basilicumblaadjes op. Bak de bruschetta circa 5 minuten in de voorverwarmde oven.

30 min kooktijd
Spaghetti alla caprese e bruschetta con melanzane (spaghetti caprese en bruschetta met aubergine)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bruschetta
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine in 8 dikke plakken. Verwarm de grillpan. Meng olijfolie, peper en zout en dip de aubergine erin. Gril de aubergines circa 3 minuten om en om. Snijd 4 dikke plakken van het brood. Leg een plak gegrilde aubergine op het brood. Snijd de bol mozzarella in plakken en leg een plak mozzarella op elke aubergine. Rasp de Parmezaanse kaas erover en leg er wat basilicumblaadjes op. Bak de bruschetta circa 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Spaghetti alla caprese
Breng een pan water aan de kook. Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af. Verwijder de kroontjes van de tomaten. Snijd de tomaten in grove stukken. Pel en hak de knoflook. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Fruit de knoflook en peper in een brede pan en voeg de tomaten toe. Laat circa 8 minuten koken. Snijd de olijven fijn en voeg toe aan de saus. Meng de spaghetti met de saus en verwarm nog circa 3 minuten door op laag vuur. Breek de mozzarella in stukken en meng door de saus. Pluk de basilicum en houd de helft apart voor later. Pluk de rucola. Voeg toe aan de saus met een theelepel pesto en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker