Spaghetti aglio e olio met gegrilde radicchio

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bewaar 100 ml kookvocht.
  • Verwarm de grillpan voor.

Radicchiosalade

  • Pel en hak de knoflook.
  • Meng 1/3 van de knoflook, 3 eetlepels olie en de balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de radicchio in de lengte. Grill de radicchio circa 30 seconden per kant tot er een grillstreep ontstaat. Leg de radicchio met de snijkant naar boven in een ovenschaal en schep de dressing eroverheen.
  • Verwarm ze circa 5 minuten in de oven.
  • Haal de radicchio uit de oven, dek af met folie en houd warm tot de spaghetti klaar is.
  • Hak de peterselie fijn.

Spaghetti aglio e olio met garnalen

  • Halveer de pepers, verwijder, indien gewenst, de zaadjes en snijd de pepers in kleine ringen.
  • Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg de resterende knoflook toe en fruit zonder te kleuren.
  • Voeg de pepers en de garnalen toe en bak deze in circa 4 minuten gaar.
  • Voeg de spaghetti met het kookvocht toe.
  • Roer tweederde van de peterselie door de spaghetti en verwarm het geheel nog circa 1 minuut door.
  • Roer een scheutje olijfolie door de spaghetti.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti aglio e olio met gegrilde radicchio (spaghetti met knoflook)

  • 400 g spaghetti
  • 5 teentjes knoflook
  • olijfolie extra vierge
  • 3 el balsamico azijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 kropjes radicchio
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 rode pepers
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 g grote garnalen
Geef je waardering
3