Spaanse risotto

61
Makkelijk
Spaanse risotto

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan met het water en een kippenbouillonblokje aan de kook.


Risotto

  • Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder indien nodig het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine stukjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotten en knoflook.
  • Voeg de chorizo en de paprika’s toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg de risotto toe en bak onder voortdurend roeren tot de rijst glazig wordt.
  • Voeg de bouillon toe zodat de rijst net onder staat. Laat de bouillon verdampen en herhaal dit tot de risotto gaar is. Roer af en toe door.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Roer de tuinbonen en de cherrytomaten door de risotto en warm circa 5 minuten door.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en roer rustig door.
  • Breng de risotto op smaak met peper.

Ingredienten

4
Personen

Spaanse Risotto

  • 800 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g chorizo
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 250 g cherrytomaten
  • 600 g tuinbonen
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
Spaanse risotto
Geef je waardering
61