Spaanse aardappelsalade
- Boen en snijd de aardappels in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappels in circa 14 minuten goudbruin en krokant.
- Verwijder de schil van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes. Voeg de laatste 8 minuten de chorizo bij de aardappelblokjes. Laat de aardappels en de chorizo uitlekken op een bordje met keukenpapier.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Snijd de manchego in kleine blokjes.
- Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
- Meng voor de dressing in een grote kom de Griekse yoghurt met het sap van een halve citroen en de mayonaise. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Meng de aardappels, chorizo, uien, cherrytomaatjes, helft van de peterselie, manchego en de doperwten door de dressing.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren van de kern en meng de bladeren door de salade.
Serveren
- Verdeel de Spaanse aardappelsalade over borden. Strooi de resterende peterselie eroverheen en serveer de partjes citroen ernaast.
0 reacties