De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

soutzoukakia

Kleine Griekse gehaktballen in een heerlijke tomatensaus. Het is erg makkelijk om te maken en ook nog eens superlekker. 

60 min voorbereidingstijd
soutzoukakia

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Kleine Griekse gehaktballen in een heerlijke tomatensaus. Het is erg makkelijk om te maken en ook nog eens superlekker. 

Bereidingswijze

Soutzoukakia 

Stap 1: 
Pel en pers de knoflook. Meng het gehakt met de knoflook, paneermeel, ei, komijn, peper en zout. Vorm bolletjes van het gehakt met een ijsschep. Vorm ze daarna ietwat langwerpig met de hand. 

Stap 2: 
Verwarm een ruime bakpan met olijfolie. Bak de gehaktrolletjes op hoog vuur rondom bruin. Zet dan het vuur lager en laat de gehaktrolletjes nog zo’n 5 minuten verder garen in de pan. Schep de gehaktrolletjes daarna in een kom. Haal het vet uit de pan door een zeef boven en van op in een kommetje.  

Tomatensaus 
Doe het gezeefde vet terug in de ruime bakpan. Pel en pers twee knoflooktenen. Pureer de gepelde tomaten met een staafmixer. Doe de gepureerde tomaten in de pan samen met de peper, zout, laurierbladeren en rigani. Breng dit aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat de saus 5 minuten sudderen. Voeg dan de gehaktrolletje toe aan de saus en laat dit samen nog 20 minuten sudderen. 

Tips van opa Jannis: 

  • Lekker in combinatie met rijst, pasta of aardappelpuree.  

  • Het kan ook als bijgerecht geserveerd worden met versgebakken stokbrood, Griekse salade, olijven en feta. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker