Kwarksoufflé
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de kwark, honing, het aardappelzetmeel en de eidooier door elkaar. Klop het eiwit eerst schuimig in een vetvrije kom. Voeg de suiker toe en klop verder tot stijve pieken.
Spatel het schuim door het kwarkmengsel. Vet de soufflévormpjes in met zachte boter. Kwast de boter verticaal naar boven. Besuiker de vormpjes. Schep de soufflémassa in een spuitzak. Spuit de soufflémassa in de vormpjes. Haal je duim en wijsvinger langs de rand van de vorm zodat de massa goed kan souffleren. Bak de soufflés circa 10 minuten tot hij mooi gerezen is.
Gekonfijte citroenschil
Breng het water met de suiker aan de kook. Schil de citroen en snijd in fijne rechte reepjes. Voeg de citroenschil toe aan de siroop. Zet het vuur uit. Dek de pan af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur konfijten.
Nougatine
Karamelliseer de witte basterdsuiker beetje bij beetje in een pan. Roer door met een houten lepel en voeg het amandelschaafsel toe.
Gemarineerde citrusvruchten
Schil de rest van het citrusfruit en snijd de partjes eruit. Vang het sap op en meng met een gelijke hoeveelheid poedersuiker. Voeg de uitgesneden partjes toe aan het sap.
Karamelsaus
Karamelliseer de basterdsuiker beetje bij beetje in een droge pan. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook en giet beetje bij beetje op de karamel. Kook door tot een egale saus. Breng de saus op smaak met een beetje zout. Laat de saus afkoelen.
Opmaak
Plaats een steker van 12 centimeter op een bord. Maak een ring van het citrusfruit op het bord en verdeel enkele gekonfijte citroenschillen er over. Plaats de soufflé in het midden en serveer met de karamelsaus.
0 reacties