De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sorbet van citroengras

Water, suiker en de gekneusde sereh koken en 10 minuten laten trekken. Verwijder de sereh. Laat de gelatine weken in koud water en voeg deze toe aan de warme massa. Laten afkoelen tot circa 20 °C en de yoghurt en citroensap toevoegen. Giet de massa in de sorbetière (ijsmachine) en draai het geheel tot ijs.

60 min kooktijd
Sorbet van citroengras

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Water, suiker en de gekneusde sereh koken en 10 minuten laten trekken. Verwijder de sereh. Laat de gelatine weken in koud water en voeg deze toe aan de warme massa. Laten afkoelen tot circa 20 °C en de yoghurt en citroensap toevoegen. Giet de massa in de sorbetière (ijsmachine) en draai het geheel tot ijs. Snijd de aardbeien in stukjes. Snijd de kafir limebladen heel fijn en voeg samen met het sap van 1 limoen en de suiker toe. Alles mengen en circa 30 minuten laten staan. Schep de aardbeien met het vocht in een diep bord. Maak met een warme lepel een quenelle (soort bol) van de sorbet. Plaats op de aardbeien en garneer met kafir limeblad.

Dit recept komt uit de aflevering over Bali van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker