Sopropo met gamba's

4
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur en 50 minuten totale tijd
Gebakken aardappels
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd de aardappels in partjes en was ze. Laat de partjes goed uitlekken. Meng de aardappels in de ovenschaal met een scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de aardappels in circa 55 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 40 minuten om de aardappels nog knapperiger te krijgen.

Sopropo met gamba's
Pel en snijd de uien. Plet de knoflook. Halveer de sopropo’s in de lengte, verwijder de pitten met een lepel en snijd de sopropo’s in dunne plakken. Snijd de tomaten in kleine stukken. Maak de gamba's schoon en verwijder het darmkanaal. Spoel de garnalen schoon onder de kraan en dep ze droog. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de masala. Voeg de garnalen en sopropo’s toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk er water bij tot het gerecht net niet onderstaat en voeg de tomaten toe. Laat het gerecht met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Wanneer de sopropo nog erg bitter smaakt, voeg er dan een lepel suiker en een scheutje azijn aan toe.

Koriander-crème fraîche
Hak de koriander en de rode peper fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveren
Verdeel de sopropo’s met gamba’s en de aardappels over borden en schep een flinke lepel crème fraîche op de aardappels.

Ingredienten

4
Personen

Gebakken aardappels

  • 600 g aardappels
  • olijfolie

Sopropo met gamba's

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote sopropo's
  • 12 gamba's
  • 2 tl garam masala
  • 4 tomaten
  • suiker
  • witte wijnazijn

Koriander-crème fraîche

  • 200 ml crème fraîche
  • 0.5 bos koriander
  • 1 rode peper

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal
Geef je waardering
4