De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sopropo met gamba's

110 min kooktijd
Sopropo met gamba's

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gebakken aardappels
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd de aardappels in partjes en was ze. Laat de partjes goed uitlekken. Meng de aardappels in de ovenschaal met een scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de aardappels in circa 55 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 40 minuten om de aardappels nog knapperiger te krijgen.

Sopropo met gamba's
Pel en snijd de uien. Plet de knoflook. Halveer de sopropo’s in de lengte, verwijder de pitten met een lepel en snijd de sopropo’s in dunne plakken. Snijd de tomaten in kleine stukken. Maak de gamba's schoon en verwijder het darmkanaal. Spoel de garnalen schoon onder de kraan en dep ze droog. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de masala. Voeg de garnalen en sopropo’s toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk er water bij tot het gerecht net niet onderstaat en voeg de tomaten toe. Laat het gerecht met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Wanneer de sopropo nog erg bitter smaakt, voeg er dan een lepel suiker en een scheutje azijn aan toe.

Koriander-crème fraîche
Hak de koriander en de rode peper fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveren
Verdeel de sopropo’s met gamba’s en de aardappels over borden en schep een flinke lepel crème fraîche op de aardappels.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker