Met dit recept maak je een heerlijke dip van spinazie en artisjok, geserveerd in een vers desembrood.

Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Mayonaise

  • 1 eidooier
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • 1 tl water
  • 200 ml zonnebloemolie

Spinazie-artisjokkendip

  • 400 g bladspinazie (diepvries)
  • 1 blik artisjokharten
  • 1 ui
  • 1/4 bosje bladpeterselie
  • 1/4 bosje kervel
  • 1/4 bosje bieslook
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 6 el van de zelfgemaakte mayonaise
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 groot rond desembrood

Extra nodig

  • staafmixer
  • foodprocessor

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Mayonaise

Voeg de eidooier, peper en zout, mosterd, azijn en het water toe aan een hoge kom en pureer het geheel met de staafmixer glad. Giet voorzichtig de olie in de kom terwijl de staafmixer blijft draaien.

Spinazie-artisjokkendip

Stap 1:
Ontdooi de spinazie en laat goed uitlekken. Haal de artisjokken uit het blik en laat goed uitlekken. Snipper de ui. Hak de groene kruiden grof. Pureer de spinazie, artisjokken, ui, groene kruiden, yoghurt, mayonaise en het bouillonblokje in de foodprocessor tot een grove dip. Breng op smaak met peper.

Stap 2:
Hol het brood uit en bewaar de stukken brood. Serveer de spinazie-artisjokkendip in het brood en leg alle stukjes brood ernaast om te dippen.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

12
Sopbrood
Sopbrood (verticaal)