De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sontong en atjar campur van oma omi (inktvis en gemengde zure groente)

45 MIN
Sontong en atjar campur van Oma Omi (inktvis en gemengde zure groente)

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Sontong
Trek de koppen en tentakels uit het lijf van de inktvis. Verwijder het vel van de inktvis en snijd de tentakels van de ingewanden. Trek de balein voorzichtig uit het lijf. Was het lijf en de tentakels. Halveer het lijf in de lengte en snijd in stukjes van 4 bij 2 centimeter.

Boemboe
Pel en snijd de uien in dunne ringen. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper fijn. Plet het citroengras. Snijd de tomaten in vieren. Schil de gemberwortel en snijd samen met de laos in stukjes. Meng met de salamblaadjes.
Verhit een wok en bak de inktvis in de wok zonder olie. Haal de inktvis uit de wok. Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de boemboe circa 2 minuten. Voeg de inktvis toe en bak mee. Pluk en hak de lavas. Halveer de citroen en breng de inktvis op smaak met citroensap, lavas en de schenkstroop. Houd de boemboe apart voor later.

Boemboe voor de atjar campur
Pel en hak de knoflook. Pel de rode ui en snijd in stukken. Snijd de rode peper in ringen. Pureer de kemirienoten, knoflook, ui en rode peper in het bakje van de staafmixer fijn tot een boemboe.

Atjar campur
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Schil de winterpeen en snijd in stukjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Halveer de augurken in de lengte.
Verhit een scheutje olie in de wok. Fruit de boemboe circa 2 minuten. Kneus het citroengras en schil en halveer de gemberwortel. Voeg de groente, zilveruitjes, citroengras, gember, salamblaadjes en koenjitpoeder toe. Blus af met een scheutje azijn en gaar de groente beetgaar in circa 4 minuten.

Serveren
Serveer de atjar campur bij de sontong. Serveer er gekookte rijst bij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker