De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

soep van gepofte paprika

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel de tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water.

30 min kooktijd
Soep van gepofte paprika

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel de tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen. Snijd de tomaten in blokjes. Bewaar ook het vocht en de zaadjes, want daar zit veel smaak in. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien en zoete aardappel circa 4 minuten. Voeg de knoflook, chilivlokken en het paprikapoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de bouillon en voeg de tomatenblokjes met vocht en zaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in circa 12 minuten gaar. Roer de gepofte paprika’s erdoor en pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk en hak de koriander fijn en garneer de soep met de koriander.

Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).

Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.


Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)

Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing

Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio

Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel

Gevulde groente op Turkse wijze

Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes

Mango mazhar la glace

Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker