Cake
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop met de mixer de eieren met de suiker in circa 10 minuten heel luchtig. Smelt de boter en zeef de bloem. Spatel de bloem door het luchtige ei-suikermengsel en roer de gesmolten boter erdoor.
Tip van Rudolph:
Deze hoeveelheid cakebeslag is voor twee bakplaten. Wanneer je maar 1 bakplaat hebt, bak dan het beslag in twee delen.
Stap 2:
Giet de helft van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het gelijkmatig uit over de hele bakplaat. Bak de cake gaar in circa 8 minuten. Laat afkoelen op het aanrecht. Keer de plak om en trek voorzichtig het bakpapier eraf. (herhaal deze stap wanneer je maar één bakplaat hebt)
Stap 3:
Steek met een taartring 4 ronde plakken uit de plakken cake. Als het niet lukt om 4 hele cirkels uit te steken, kun van de resterende delen een stuk maken.
Vulling en decoratie
Stap 1:
Besmeer de vier plakken cake met aardbeienjam.
Stap 2:
Klop de slagroom met de suiker luchtig en helemaal stijf. Besmeer de eerste plak cake met de aardbeienjam naar boven met een laagje slagroom en stapel de volgende plak erop. Besmeer ook deze tweede plak met een laagje slagroom en leg de derde plak erop. Besmeer deze ook met een laagje slagroom. Leg de laatste plak cake erop maar nu met de jam naar beneden. Druk zachtjes aan.
Stap 3:
Besmeer de buitenkant van de taart in zijn geheel met een laagje slagroom.
Stap 4:
Knip de marshmallows in vieren. Druk als laatste het gemengde snoep en marshmallows zachtjes in de slagroom vast totdat de hele taart versierd is.
Meld je aan en praat mee