De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Snelle Sambal Badjak

In het programma Lekker Snel! laat Jet zien hoe je zelfgemaakte Sambal Badjak maakt.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sambal Badjak uit het programma Lekker Snel!

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Je hebt vier verschillende soorten sambal. Sambal Manis is de zoetste. Sambal Badjak is ietsje pittiger, maar nog steeds vrij zoet. Sambal Oelek is echt wel goed pittig doordat er rauwe pepers in zitten. En dan heb je nog de Sambal Brandal... en daar brand je zeker je lippen aan".

Bereidingswijze

Snelle Sambal Badjak

  1. Snijd de rode pepers, ui en knoflook grof. Maal in een hakmolentje of vijzel fijn.

  2. Verhit de olie in een pannetje. Fruit de peper met ui al roerende 3 min. Voeg de trassi, ketjap manis, suiker en azijn erdoor. Laat 5 min. pruttelen.

  3. Schep in een weckpot, doe de deksel dicht en laat volledig afkoelen.

  4. Bewaar de sambal in de koelkast. Deze is minstens een week houdbaar.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.