Snelle Hollandse roti

14
Makkelijk
Snelle Hollandse roti

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water aan de kook voor de eieren.

De pannenkoekjes:

  • Meng 500 g bloem met bakpoeder in een ruime kom.
  • Voeg 150 ml melk toe.
  • Kneed totdat het deeg niet meer aan je handen plakt.
  • Voeg indien nodig een beetje extra lauw water toe.
  • Vorm circa 12 kleine bolletjes van het deeg.
  • Bestuif je werkplek met een beetje bloem.
  • Rol hierop de bolletjes deeg met een deegroller uit tot een pannenkoekje van circa 2 mm dik.
  • Bestuif ruim met bloem en stapel ze op.

De eieren koken:

  • Kook de eieren hard in circa 8 minuten
  • Laat schrikken en pel de eieren.


De kip met witte bonen in tomatensaus maken:

  • Snijd de kipfilets in blokjes
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit olie in een koekenpan.
  • Bak de kippenblokjes aan alle kanten bruin.
  • Voeg de witte bonen in tomatensaus toe.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Gaar de kip in circa 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.


De boontjes bereiden:

  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de boontjes.
  • Maak de boontjes schoon, verwijder de puntjes.
  • Kook de boontjes in circa 6 minuten beetgaar.
  • Afgieten en droog stomen.
  • Voeg de boontjes toe aan de kip met witte bonen in tomatensaus en roer door.


De pannenkoeken bakken:

  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur.
  • Bak hierin de broodpannenkoeken in circa 2 minuten per kant gaar.


De kerrie eieren:

  • Verhit olie in een koekenpan
  • Fruit de kerriepoeder al roerend aan
  • Voeg de eieren toe en bak de eieren in circa 2 minuten aan alle kanten aan.

Ingredienten

4
Personen

Snelle Hollandse roti

  • 600 g bloem
  • 150 ml melk
  • 1 el bakpoeder
  • 4 kipfilets
  • zonnebloemolie
  • 500 g witte bonen in tomatensaus
  • 200 g sperziebonen
  • eieren
  • 2 tl kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen peper
Snelle Hollandse roti
Geef je waardering
14