Snelle groentestrudel met bosuitjessaus

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de haricots verts.
  • Laat het filodeeg langzaam ontdooien.

Groentemix voor de strudel

  • Kook de quinoa in een pan met water en zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts.
  • Kook de haricots verst in circa 6 minuten gaar.
  • Giet ze af, spoel ze koud en dep ze droog.
  • Halveer de spitskool. Verwijder de stronk en snijd de bladeren in reepjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 3 minuten.
  • Voeg de spitskool toe en roerbak circa 5 minuten mee. (Voeg eventueel een scheutje water toe.)
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de kool uit de pan, laat hem goed uitlekken en meng de kool met de haricots verts.
  • Hak de cashewnoten grof en voeg ze toe aan de groente.

Groentestrudel maken

  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Verdeelde quinoa over de schaal en schep het groentemengsel erover.
  • Rol het filodeeg voorzichtig uit en bestrijk met olie. Leg er weer een vel deeg op en besmeer met olie. Herhaal dit nog een keer.
  • Schik het filodeeg over de ovenschaal.
  • Bestrijk de bovenkant met olie en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Bak de strudel in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Bosuitjessaus

  • Maak de bosuien schoon. Snijd ze in schuine ringen van circa 1 centimeter.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verwarm een scheut olie in een pan en bak de bosuien en tomaatjes circa 3 minuten.
  • Blus af met balsamicoazijn en voeg een scheutje water toe.
  • Stoof de saus op laag vuur, met deksel op de pan, circa 4 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Snelle groentestrudel met bosuitjessaus

  • 300 g quinoa
  • 200 g haricots verts
  • 0.5 spitskool
  • 250 g filodeeg
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 g cashewnoten
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 bosje bosuitjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 4 el balsamicoazijn
Geef je waardering
0