De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle groentestrudel met bosuitjessaus

30 min kooktijd
Snelle groentestrudel met bosuitjessaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de haricots verts.
  • Laat het filodeeg langzaam ontdooien.

Groentemix voor de strudel

  • Kook de quinoa in een pan met water en zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts.
  • Kook de haricots verst in circa 6 minuten gaar.
  • Giet ze af, spoel ze koud en dep ze droog.
  • Halveer de spitskool. Verwijder de stronk en snijd de bladeren in reepjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 3 minuten.
  • Voeg de spitskool toe en roerbak circa 5 minuten mee. (Voeg eventueel een scheutje water toe.)
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de kool uit de pan, laat hem goed uitlekken en meng de kool met de haricots verts.
  • Hak de cashewnoten grof en voeg ze toe aan de groente.

Groentestrudel maken

  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Verdeelde quinoa over de schaal en schep het groentemengsel erover.
  • Rol het filodeeg voorzichtig uit en bestrijk met olie. Leg er weer een vel deeg op en besmeer met olie. Herhaal dit nog een keer.
  • Schik het filodeeg over de ovenschaal.
  • Bestrijk de bovenkant met olie en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Bak de strudel in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Bosuitjessaus

  • Maak de bosuien schoon. Snijd ze in schuine ringen van circa 1 centimeter.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verwarm een scheut olie in een pan en bak de bosuien en tomaatjes circa 3 minuten.
  • Blus af met balsamicoazijn en voeg een scheutje water toe.
  • Stoof de saus op laag vuur, met deksel op de pan, circa 4 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker