Bereiding
Pel en snipper de sjalotten en snipper ze. Pel de knoflook en snijd de teentjes fijn. Ris de blaadjes van de tijm, rozemarijn en salie en hak de kruiden fijn.
Snijd de aubergine en courgette in gelijke stukken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken van circa 4 centimeter. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het spek in blokjes van 2 centimeter.
Verwarm olie in een hapjespan en fruit de sjalot met de knoflook. Bak het spek met de sjalot goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het met de gehakte kruiden en het paprikapoeder rul. Bak bij het gehakt de aubergine, courgette en paprika en stoof op middelhoog vuur gaar.
Voeg de tomaten toe en bak mee met de groente. Voeg de witte bonen met de linzen toe en warm op middelhoog vuur goed door. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel het gerecht over een ruime ovenschaal. Rasp de kaas over de schaal en gratineer in de oven circa 20 minuten tot de cassoulet een krokant korstje heeft.
Serveren
Serveer de cassoulet met rijst of (stok)brood.
Meld je aan en praat mee