Mariakoekjes
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C, boven- en onderwarmte.
Stap 2:
Meng in de mixer of met de hand de bloem, suiker, bakpoeder en het zout. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en meng goed door. Voeg het koude water en de vanille toe en laat in de mixer kort draaien door tot een egaal deeg.
Stap 3:
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast voordat je de koekjes gaat bakken.
Stap 4:
Rol het deeg uit tot een dikte van circa 0,5 cm. Steek met een steker rondjes uit het deeg en leg deze iets uit elkaar op een bakplaat met bakpapier. Prik er met een vork gaatjes in.
Stap 5:
Meng het ei met de melk en bestrijk de koekjes. Bak de koekjes circa 30 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen.
S´mores-plank
Stap 1:
Smelt de chocolade en doe in een kommetje. Doe ook de pindakaas en marshmallow fluff in schaaltjes. Verdeel over de plank.
Stap 2:
Verdeel de marshmallows over de plank. Breek de chocolade in stukken en verdeel ook over de plank. Leg de mariakoekjes en crackers in een waaiervorm rondom de schaaltjes.
Stap 3:
Snijd de banaan in stukjes en de appel in plakjes. Vul de lege ruimtes op met het gesneden fruit en de gesuikerde pinda’s. Garneer met de viooltjes, munt en de cress.
0 reacties