- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels en eieren.
- Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de eieren toe.
Hamlapjes
- Was en hak de peterselie fijn.
- Meng het paneermeel met de paprikapoeder, kerriepoeder en de helft van de peterselie. Druk de hamlapjes in het paneermeel.
- Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de hamlapjes langzaam goudbruin en krokant in circa 7 minuten.
Stamppot
- Maak de slabladeren los. Was en droog de sla en snijd de sla in repen.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Laat de eieren schrikken in koud water.
- Verwarm de melk in een pan of in de magnetron.
- Stamp de aardappelen fijn, voeg de melk toe en meng goed door.
- Meng de sla door de aardappels.
Hollandse salsa
- Verwarm een koekenpan en bak de spekjes circa 6 minuten tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de eieren en snijd ze fijn.
- Snijd de augurken in blokjes.
- Laat de zilveruitjes uitlekken.
- Meng alle ingrediƫnten en voeg de resterende peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren:
- Serveer de stamppot met de Hollandse salsa en een krokant hamlapje.
0 reacties