Sla-stamppot met krokante hamlapjes

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels en eieren.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de eieren toe.

Hamlapjes

  • Was en hak de peterselie fijn.
  • Meng het paneermeel met de paprikapoeder, kerriepoeder en de helft van de peterselie. Druk de hamlapjes in het paneermeel.
  • Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de hamlapjes langzaam goudbruin en krokant in circa 7 minuten.

Stamppot

  • Maak de slabladeren los. Was en droog de sla en snijd de sla in repen.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Laat de eieren schrikken in koud water.
  • Verwarm de melk in een pan of in de magnetron.
  • Stamp de aardappelen fijn, voeg de melk toe en meng goed door.
  • Meng de sla door de aardappels.

Hollandse salsa

  • Verwarm een koekenpan en bak de spekjes circa 6 minuten tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Pel de eieren en snijd ze fijn.
  • Snijd de augurken in blokjes.
  • Laat de zilveruitjes uitlekken.
  • Meng alle ingrediĆ«nten en voeg de resterende peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

  • Serveer de stamppot met de Hollandse salsa en een krokant hamlapje.

Ingredienten

4
Personen

Slastamppot met krokante hamlapjes

  • 800 g aardappelen
  • 4 eieren
  • 0.5 bosje peterselie
  • 4 el paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 hamlapjes Ć  100 g per stuk
  • zonnebloemolie
  • 2 kropsla
  • 1 scheutje melk
  • zout
  • versgemalen peper

Hollandse salsa

  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 4 ronde trostomaten
  • 2 augurken
  • 100 g zilveruitjes
Geef je waardering
3