Met slakken en okra gevulde Portugese broodjes
Verwarm olie om te frituren in een ruime pan. Bak de broodjes goudbruin. Laat de broodjes uitlekken op keukenpapier. Pluk zodra de broodjes afgekoeld zijn het midden eruit. Snijd het kraakbeen van de slakken en gooi de slijmerige delen weg. Breng water aan de kook, voeg een scheutje azijn toe en kook de slakken met het deksel op de pan circa 25 minuten. Breng op smaak met peper. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Snijd de okra fijn en bak in de pan, breng op smaak met zwarte peper, zout en chilivlokken. Blijf roeren tot het begint te karamelliseren. Haal de okra uit de pan en leg op een bord.
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en voeg de ui, zwarte peper,
chilivlokken en marjolein toe. Voeg de fijngesneden knoflook toe aan de slakken. Hak de tomaten grof en voeg toe aan de ui en kruiden. Voeg de gebakken okra toe, een scheutje room en breng op smaak met zout. Laat inkoken tot de crème begint te verdampen. Schep de slakkenmix in de broodjes en serveer direct.
Slakken met oregano, knoflook en feta in okra’s
Breng water aan de kook en kook de okra met het deksel op de pan circa 10 minuten. Haal de okra uit de pan en laat afkoelen. Breng hetzelfde water opnieuw aan de kook met een scheutje azijn, breng op smaak met peper en kook de slakken circa 25 minuten. Schep de slakken uit de pan, bewaar het water als bouillon. Schep de okra leeg. Meng de broodkruimels met feta in een kom. Hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan, fruit daar de knoflook en oregano in en voeg de slakken toe. Giet de room erbij en kook circa 5 minuten. Schep de vulling in de okra en serveer direct.
0 reacties