De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sinaasappeltaart

Meng de boter met de poedersuiker, bloem zout en het ei en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit, vet de taartring in en bekleed eerst de rand en daarna de bodem met het deeg, snijd het overige deeg van de randen.

60 MIN
Sinaasappeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Suikerdeeg
Meng de boter met de poedersuiker, bloem zout en het ei en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit, vet de taartring in en bekleed eerst de rand en daarna de bodem met het deeg, snijd het overige deeg van de randen. Prik de bodem in en zet in de koelkast tot de vulling klaar is.

Sinaasappelbanketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan het sinaasappelsap met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje sinaasappelsap door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de sinaasappelbanketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de sinaasappels, snijd de sinaasappelpartjes eruit en verwijder eventuele pitjes. Bestrooi de bodem met het paneermeel en leg de sinaasappelpartjes op de bodem. Schep de sinaasappelbanketbakkersroom over de sinaasappels. Bak de taart in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart daarna circa 10 minuten afkoelen tot de banketbakkersroom hard is geworden

Sinaasappelschuim
Breng in een pan het sinaasappelsap met de suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit toefjes schuim op de taart en rooster het schuim goudbruin met een gasbrander. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden. Hak de pistache en garneer de taart hiermee, samen met de gekonfijte sinaasappelschillen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker