Sinaasappel-knolselderijsoep
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook.
- Verwijder de schil van de knolselderij en snijd de knolselderij in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui, knoflook, kardemompoeder en de gemberpoeder circa 2 minuten.
- Voeg de knolselderij toe en bak circa 5 minuten mee.
- Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de knolselderij in circa 8 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan en pers het sap eruit. Breng de soep op smaak met de mosterd en een beetje versgemalen peper.
Brood
- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
- Snijd de peterselie fijn.
- Meng in een kommetje de peterselie, roomkaas en de honing. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd het brood in plakken.
- Verdeel de sneetjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met roomkaas. Bak het brood in de oven in circa 8 minuten krokant.
Serveren
- Verdeel de sinaasappel-knolselderijsoep over soepkommen/soepborden. Bestrooi met een beetje versgemalen peper. Serveer met het brood ernaast.
0 reacties