Deeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het cacaopoeder, koude boter, basterdsuiker, eieren en het zout met elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg dun uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Steek cirkels uit met de kartelsteker. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
Vulling
Roer voor de botercrème de zachte boter met de poedersuiker romig. Rasp de schil van de sinaasappel boven de poedersuiker. Hak de gekonfijte blokjes sinaasappelschil fijn en meng de gekonfijte blokjes sinaasappelschil door het poedersuikermengsel. Halveer de sinaasappel, knijp een beetje sap uit boven de boter en meng goed door. Schep de botercrème in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit dopjes op de helft van de koekjes. Druk een ander koekje ertegenaan.
30 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties