De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

simpele chili con carne

Deze chili con carne is niet alleen erg lekker hij staat ook nog eens zo op tafel!

15 MIN
Simpele chili con carne

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chili con carne

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, knoflook en rode peper circa 3 minuten. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg de paprika’s toe aan de pan en bak circa 3 minuten. Giet de zwarte bonen af en spoel schoon. Voeg de zwarte bonen en tomatenblokjes toe en roer door. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de varkensfiletlapjes in reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het vlees om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Roer de reepjes vlees door de Chili con carne. Voeg het sap van de citroen toe. Pluk en hak de koriander en roer door het gerecht.

Serveren

Serveer de Chili con carne met de rijst.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker