Chili con carne
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, knoflook en rode peper circa 3 minuten. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg de paprika’s toe aan de pan en bak circa 3 minuten. Giet de zwarte bonen af en spoel schoon. Voeg de zwarte bonen en tomatenblokjes toe en roer door. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de varkensfiletlapjes in reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het vlees om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Roer de reepjes vlees door de Chili con carne. Voeg het sap van de citroen toe. Pluk en hak de koriander en roer door het gerecht.
Serveren
Serveer de Chili con carne met de rijst.
0 reacties