Traditionele uiensoep, maar dan op z’n Fries. Wat deze variant zo speciaal maakt? Hij is natuurlijk niet compleet zonder Friese nagelkaas.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 4 eieren
  • 5 grote uien
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 1 l groentebouillon
  • 1/4 citroen
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 tl suiker
  • 150 g Friese nagelkaas

Extra nodig

  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1:
Kook de eieren voor 8 minuten en laat ze daarna schrikken in koud water.

Stap 2:
Pel en snijd de uien in halve ringen. Smelt de boter in een pan en bak de uien in circa 6-8 minuten op middelhoog vuur rondom goudbruin. Voeg de bloem toe en laat circa 2 minuten garen. Blus af met bouillon en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met het sap van de citroen, suiker, nootmuskaat, zout en peper.

Stap 3:
Pel en hak de eieren. Rasp de kaas en meng met de eieren. Verdeel dit mengsel over 4 kommen. Schenk de hete soep over de eieren met kaas.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

Geef je waardering

26
Siepelsoep
Siepelsoep (verticaal)