De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shoofly pie

70 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Shoofly pie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodemdeeg
Kneed de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en het zout tot een soepel deeg en laat het deeg, ingepakt in plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vet de taartvorm in en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot circa 3 millimeter dik. Bekleed het bakblik met het deeg en snijd het overtollige deeg van de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de bodem in de koelkast.

Kruimeltopping
Meng de bloem, suiker, kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en zout door elkaar. Voeg de boter in klontjes toe en wrijf tot kruimels. Verdeel de helft van de kruimels over de bodem en verdeel rest van de kruimels tegen de rand van de vorm in een cirkel, zodat het midden vrij blijft.

Melassevulling
Verwarm de oven voor op 190 ÂșC. Breng het water met het bakpoeder aan de kook, blijf roeren tot het bakpoeder is opgelost. Roer de melasse glad met de eieren. Voeg het water toe en roer snel door tot een egale massa. Het mengsel zal in het begin gaan bruisen. Verdeel de massa over de kruimels. Bak de taart in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker