Telo
-
Schil de cassave met een dunschiller.
-
Snijd de cassave in dikke frieten en doe in een ruime kom. Spoel de gesneden cassave af.
-
Strooi het zout over de frieten en hussel deze goed door.
-
Stoom de cassave voor 30 tot 60 minuten. Check regelmatig of de cassava prikgaar is. Laat helemaal afkoelen.
-
Verhit de zonnebloemolie tot 175 °C in een gietijzeren pan.
-
Frituur de telo in delen tot alles krokant en goudbruin is. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de mayonaise, sambal brandal, zwarte peper en gedroogde peterselie door elkaar. Serveer met de telo.
Bakkeljauw
-
Spoel de bakkeljauw onder de kraan af om de buitenste zoutlaag eraf te halen.
-
Breng een pan met minimaal 3 liter water aan de kook en doe bakkeljauw in de pan. Laat 15 minuten koken en giet daarna af.
-
Breng nogmaals de pan met 3 liter water aan de kook. Kook de bakkeljauw opnieuw voor 15 minuten en giet af.
-
Pluk de bakkeljauw in hele kleine stukjes.
-
Snijd de paprika, ui, prei en tomaten in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn en snijd de bosui in kleine ringen.
-
Verhit de boter in een grote koekenpan. Voeg daarna de zwarte peper, tijm, knoflook, paprika, ui, bosui en prei toe. Bak voor enkele minuten tot de groenten glazig zijn.
-
Voeg de gesneden tomaten en de geplukte bakkeljauw toe aan de koekenpan en bak door.
-
Hak de peterselie en koriander fijn. Voeg de gehakte kruiden toe aan de pan en bak voor 5 minuten.
-
Serveer de bakkeljauw met de telo en sambal-mayonaise.
1 reactie