Pastechi voorbereiden
-
Doe de melk en het hete water samen in een maatbeker.
-
Mix 4 cups bloem, witte suiker en zout door elkaar met een vork en voeg daarna het ei en de vloeibare boter toe. Meng dit door elkaar.
-
Voeg dan langzaam het water-melkmengsel toe. Kneed het deeg goed door tot het deeg zacht en plooibaar is.
-
Rol het deeg in balletjes ongeveer 3 centimeter en laat het 30 minuten rusten onder een warme vochtige theedoek.
Kipvulling
-
Doe de kip, alle droge kruiden en de ketjap in een kom en meng goed door. Zet een pan op het vuur met 1 eetlepel boter en bak de kip tot deze goed gaar is en lekker bruin gekleurd.
-
Snijd de bosui en bleekselderij in stukjes. Pers de knoflook. Snipper de ui. Voeg toe aan de pan en bak 2 tot 3 minuten.
-
Voeg de olijven en ketchup toe aan de pan en laat het sudderen op laag vuur totdat het meeste vocht is verdampt. Laat daarna afkoelen.
Pastechi maken
-
Rol de balletjes plat tot 3-5 millimeter dikte.
-
Plaats de kipvulling in het midden van het deeg en klap het dicht. Druk de randjes stevig aan.
-
Verhit een pan met een dikke bodem met 1 liter zonnebloemolie tot 170 °C. Bak de pastechi per 4 of 5, goudbruin. Keer ze 2 à 3 keer om en laat daarna uitlekken op keukenpapier.
1 reactie