De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shirma’s pastechi

Op zoek naar een lekkere snack? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte Antilliaanse pasteitjes in het programma Shirma's Soul Food.

Shirma’s pastechi

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Zelf pastechi maken is helemaal niet moeilijk. Het is ook nog eens binnen een uurtje klaar. Dat is makkelijk! Ik vul deze Antilliaanse pasteitjes met een vulling van kipgehakt en diverse kruiden, maar je kan ook zeker een vegetarische optie maken met bijvoorbeeld kaas. Net zo lekker."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Pastechi voorbereiden

  1. Doe de melk en het hete water samen in een maatbeker. 

  2. Mix 4 cups bloem, witte suiker en zout door elkaar met een vork en voeg daarna het ei en de vloeibare boter toe. Meng dit door elkaar.

  3. Voeg dan langzaam het water-melkmengsel toe. Kneed het deeg goed door tot het deeg zacht en plooibaar is. 

  4. Rol het deeg in balletjes ongeveer 3 centimeter en laat het 30 minuten rusten onder een warme vochtige theedoek.

Kipvulling

  1. Doe de kip, alle droge kruiden en de ketjap in een kom en meng goed door. Zet een pan op het vuur met 1 eetlepel boter en bak de kip tot deze goed gaar is en lekker bruin gekleurd.

  2. Snijd de bosui en bleekselderij in stukjes. Pers de knoflook. Snipper de ui. Voeg toe aan de pan en bak 2 tot 3 minuten. 

  3. Voeg de olijven en ketchup toe aan de pan en laat het sudderen op laag vuur totdat het meeste vocht is verdampt. Laat daarna afkoelen.

Pastechi maken

  1. Rol de balletjes plat tot 3-5 millimeter dikte. 

  2. Plaats de kipvulling in het midden van het deeg en klap het dicht. Druk de randjes stevig aan.

  3. Verhit een pan met een dikke bodem met 1 liter zonnebloemolie tot 170 °C. Bak de pastechi per 4 of 5, goudbruin. Keer ze 2 à 3 keer om en laat daarna uitlekken op keukenpapier.  

Wat is pastechi?

“Pastechi is een pasteitje dat veel gegeten wordt op de Antillen. Het lekkerste van deze snack is dat je kan variëren met de vulling. Ik maak ze het liefst met een vulling van kip of kaas. Maar ik vind ze ook superlekker met een vulling van tonijn.” 

Shirma’s pastechi

Met welk deeg is pastechi gemaakt?

“Pastechi maak ik met mijn familie-recept voor pastei-deeg. Ons geheime ingrediënt is koffiemelk. Deze melk is lekker vet en daardoor krijg je een extra zacht en plooibaar deeg.” 

deeg rijzen

Hoe maak je vegetarische pastechi?

“Voor vegetarische pastechi gebruik ik het liefste kaas als vulling. In dit recept heb je 500g kaas naar keuze nodig als je al het deeg wil vullen. Nog een extra tip: frituur de pastechi met kaas als je de ene helft van het deeg vult met kip en de andere met kaas. De vegetarische variant wil nog weleens lekken.” 

Kaasrasp

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Wat is complete seasoning kruidenmix al verschillende winkels af geweest (behalve toko) en via Google krijg ik een merk badia. Welke gebruik jij Shirma of waar bestel je hem wil graag de heerlijke recepten van je gaan uitproberen
chantal tijssen
20-02-2024

Ook lekker