De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shirma’s hotdogs

Hotdogs saai? Zeker niet. Kies één van de vier verrassende hotdog-recepten die 24Kitchen-chef Shirma maakt in haar programma Shirma's Soul Food.

Shirma’s hotdogs

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Hotdogs voor veel mensen favoriet en daarom heb ik vier recepten gemaakt voor verschillende soorten hotdogs. We hebben de Amerikaanse hotdog, de Hollandse hotdog, de Zuid-Amerikaanse hotdog en natuurlijk de tropische hotdog. Heerlijk!"

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Variant 1: Amerikaanse hotdogs

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Maak de broodjes nat en snijd de broodjes in de lengte open. Rooster 5 minuten in de oven.

  3. Verwarm de hotdogs zoals op de verpakking staat. 

  4. Grill de hotdogs op een grillplaat of in een grillpan tot ze een streepje krijgen.

  5. Bak de zuurkool op in een kleine koekenpan tot het lichtbruin kleurt en krijgt het vocht is verdampt.

  6. Beleg de hotdogs met de hotdog, mayonaise, ketchup, mosterd en de gebakken zuurkool. 

Variant 2: Hollandse hotdogs

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Maak de broodjes nat en snijd de broodjes in de lengte open. Bestrooi met de geraspte kaas. Rooster 5 minuten in de oven. 

  3. Verwarm de hotdogs zoals op de verpakking staat. 

  4. Grill de hotdogs op een grillplaat of in een grillpan tot ze een streepje krijgen. 

  5. Snijd de augurken in kleine blokjes. Snijd de (optionele) hete peper in ringetjes.

  6. Meng de mosterd, mayonaise, honing, azijn, knoflookpoeder, zout, zwarte peper, tijm, (optionele) hete peper en verse peterselie naar smaak tot een saus. 

  7. Beleg de gegratineerde hotdogbroodjes met een hotdog. Schep de uitjes en augurk erover. Druppel wat van de saus over de hotdogs. 

Variant 3: Tropische hotdogs 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Maak de broodjes nat en snijd de broodjes in de lengte open. Rooster 5 minuten in de oven.

  3. Verwarm de hotdogs zoals op de verpakking staat. 

  4. Grill de hotdogs op een grillplaat of in een grillpan tot ze een streepje krijgen.

  5. Laat de ananasschijven uitlekken en dep ze droog. Besmeer met wat boter. Grill de ananasschijven goudbruin in een grillpan of grillplaat.

  6. Snijd gegrilde ananas, de komkommer en tomaat in blokjes van 1 cm. Snipper de rode ui. 

  7. Rooster de kokosrasp in een koekenpan tot het lichtbruin is.  

  8. Meng de gesneden ui, tomaat, komkommer en ananas met een 1 tsp limoensap tot een salsa.

  9. Meng de mayonaise, ketchup, ananassap, gedroogde peterselie, cayennepeper en knoflookpoeder tot een roze saus. 

  10. Beleg de broodjes met een hotdog, de ananassalsa, de roze saus en wat geroosterde kokosrasp. 

    Besprenkel voor wat extra pit wat tabasco over de hotdogs.

Variant 4: Zuid-amerikaanse hotdogs

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Maak de broodjes nat en snijd de broodjes in de lengte open. Rooster 5 minuten in de oven.

  3. Verwarm de hotdogs zoals op de verpakking staat. 

  4. Grill de hotdogs op een grillplaat of in een grillpan tot ze een streepje krijgen.

  5. Snijd de paprika fijn. Hak de peterselie en koriander fijn. 

  6. Verhit de boter in een koekenpan en bak de mais op hoog vuur 5 minuten op. Laat de mais afkoelen en voeg de paprika en peterselie toe aan de mais. 

  7. Doe de crême fraîche, avocado, jalapeño, verse koriander, zwarte peper, zout en limoensap in een maatbeker en pureer dit tot een gladde saus met een staafmixer.

  8. Beleg de broodjes met de hotdog, de maïs en de avocadosaus.

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker