Shabu shabu

18
Gemiddeld

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
3 hours and 10 minutes totale tijd
Ponzu
Meng voor de ponzu het yuzusap met de bonitovlokken, kombublad, de sojasaus en de mirin. Laat minimaal 3 uur afgedekt in koelkast marineren.

Rasp de rettich tot je 1 eetlepel rasp hebt. Snijd de bieslook in ringen en meng dit met de rettich door de ponzu.

Goma dare
Meng alle ingrediënten voor de goma dare met elkaar tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout.

Dashi
Week de kombu circa 30 minuten in het water. Breng vervolgens het water met de kombu tegen de kook aan (maar laat niet doorkoken) en verwijder de kombu. Voeg de sake en het zout toe.

Shabu shabu
Schil de wortel en schil met de dunschiller flinterdunne banen van de wortel.
Halveer de shiitake. Snijd de lente-ui in schuine plakken.
Snijd het vlees in flinterdunne plakken en dresseer samen met de gesneden groente netjes in een diep bord.

Serveren en eten
Breng de dashi tegen de kook aan en doop de dunne plakjes vlees door de dashi. Wentel het vlees in één van de twee sausjes en eet het direct op. Als het vlees op is, laat je de groente in de dashi garen. De groente wordt met de saus gegeten.

Ingredienten

4
Personen

Ponzu

  • 100 ml yuzusap
  • 3 el bonitovlokken
  • 1 stukje kumbublad
  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml mirin
  • 100 g rettich
  • 0.5 bosje bieslook

Goma dare

  • 180 g sesampasta
  • 80 ml sojasaus
  • 65 g poedersuiker
  • 80 ml rijstazijn
  • 120 ml water
  • 1 tl Aka (rode) misopasta
  • 2 tl dashi
  • 1 tl sesamolie

Dashi

  • 1 l water
  • 1 vel kombu
  • 50 ml saké
  • 1 tl zout

Shabu shabu

  • 1 wortel
  • 3 shiitake paddenstoelen
  • 2 lente-uien
  • 400 g rundvlees

Extra nodig

  • stokjes
Geef je waardering
18