Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Worteltaartje
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Schil en snijd de wortel in dunne plakjes. Pel de knoflook. Blancheer de wortels en knoflook circa 5 minuten in ruim water met een snufje zout.
Pureer de boter met de wortel, knoflook, eieren, bloem, melk, nootmuskaat en room met de staafmixer fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas en meng met de wortelmassa. Vet de cupcakevormpjes in met boter en vul ze met de wortelmengsel.
Schenk een klein laagje water in de ovenschaal en zet de vormpjes erin. Bak de taartjes circa 40 minuten in de oven.

Sogliola
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan.
Pel en plet de knoflook. Fruit de knoflook en haal vervolgens uit de pan. Bak de scholfilets circa 2 minuten op de mooie kant goudbruin in de knoflookolie. Giet de olie uit de pan en draai de vis om. Blus af met witte wijn, het sap van een halve citroen en de bouillon.
Maak de granaatappel schoon. Snijd de tomaat in blokjes. Maak de sla aan met olijfolie, granaatappelpitjes, de tomaat, sap van een halve citroen, een beetje grof zeezout en versgemalen peper.

Serveer
Serveer de vis op de sla en het worteltaartje ernaast. Schil de wortel en gooi de buitenste schil weg. Schil de wortel door en garneer het worteltaartje met het wortelschaafsel.

Ingredienten

4
Personen

Worteltaartje

  • 250 g winterwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g boter
  • 2 eieren
  • 40 g bloem
  • 200 ml melk
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 200 ml room
  • 40 g Parmezaanse kaas

Scholfilet

  • zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 scholfilets à 60 g per stuk
  • 50 ml witte wijn
  • 1 citroen
  • 40 ml groentebouillon
  • 1 granaatappel
  • 1 romatomaat
  • 150 g gemengde sla
  • grof zeezout

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • ovenschaal
  • staafmixer
  • aluminium cupcakevormpjes
Geef je waardering
0