Tomatenbechamelsaus
Smelt de boter in een pan. Pel en snipper de ui. Fruit de ui zonder te kleuren. Maak een roux door de bloem in drie delen toe te voegen aan de pan. Roer met een houten lepel tot een deegbal. Schenk al roerende beetje bij beetje de koude melk erbij tot er een dikke saus ontstaat en laat al roerend circa 1 minuut koken. Voeg de passata toe. Voeg een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en zet het vuur uit.
Broccolitaartje
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Kook de pasta, met een beetje zout, volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schep de pasta uit de pan. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Blancheer de broccoli, met een beetje zout, circa 1 minuut. Giet af en spoel koud. Laat de broccoli goed uitlekken. Rasp de Parmezaanse kaas. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de tomatenbechamelsaus met de broccoli, pasta, knoflook, nootmuskaat en de Parmezaanse kaas. Vet de taartvormpjes in met boter en verdeel het paneermeel over de bakjes. Klop het paneermeel dat niet blijft plakken eruit. Schep er de broccolivulling in en bak circa 15 minuten in de oven.
Komkommersalade
Schaaf de komkommer in dunne slierten en meng de witte wijnazijn en poedersuiker erdoor. Snijd de tomaten in plakken en leg ze bovenop. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Serveren
Haal de taartjes uit de vormpjes en zet ze op borden. Serveer de komkommersalade erbij.
0 reacties