Sfiha met kreeft en dragon

3
Gemiddeld
Sfiha met kreeft en dragon

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
2 uur en 10 minuten totale tijd

Deeg
Meng in een kom de gedroogd gist met het lauwwarme water en laat 10 minuten staan. Snijd de dragon fijn. Verdeel de bloem met de gesneden dragon in een grote schaal en giet daar het gistmengsel, de olijfolie en zout bij en meng tot een mooi deeg. Kneed het deeg op het werkblad minimaal 5 minuten tot een soepel deeg en voeg desnoods een beetje bloem toe tot het deeg soepel en niet meer plakkerig aanvoelt. Dek het deeg af met een vochtig doek en laat 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vulling
Kook de kreeften in ruim kokend water in 5 minuten gaar. Halveer de kreeften en haal het vlees uit de staarten en uit de scharen van de kreeft. Snijd het kreeftenvlees van de staart en de “knietjes” in stukjes en houd het gesneden kreeftenvlees en het vlees van de scharen apart. Pel en snijd de sjalotten fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes (bewaar vocht, zaadjes en blokjes bij elkaar). Snijd de dragon fijn. Verwarm in een pan de olijfolie en bak op laag vuur de sjalotten glazig. Voeg de ras el hanout en het gemberpoeder toe en bak 1 minuut mee. Blus vervolgens af met de tomatenblokjes en het sap. Breng aan de kook en voeg de dragon toe. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en limoensap. Laat 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en voeg de gesneden kreeft toe (houd het vlees uit de scharen achter). Laat de vulling afkoelen.

Sfiha
Rol het gerezen deeg uit en steek met behulp van de steekring deegcirkels uit. Schep in het midden van het deeg een beetje van de vulling en vouw de hoeken van de sfiha naar elkaar toe zodat je een soort bootje krijgt. Plaats de sfiha wat van elkaar af op een bakplaat. Bak de sfiha in ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin en gaar. Laat de boter smelten in een koekenpan en stoof de kreeftenschaar kort.

Serveren
Serveer de sfiha op borden en garneer met het kreeftenschaarvlees.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 7 g gedroogde gist
  • 200 ml lauwwarm water
  • 0.5 bos dragon
  • 600 g bloem
  • 30 g olijfolie
  • 1 el zout

Sfiha

  • 2 kreeften
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 tomaten
  • 0.5 bos dragon
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 limoen
  • 2 el boter

Extra nodig

  • extra bloem voor uitrollen
  • kreeftenmes
  • kreeftentang
  • deegroller
  • steekring van ca 7 cm doorsnede
Sfiha met kreeft en dragon
Geef je waardering
3