Sesampaksoi met heilbotfilet

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Snelle pofaardappels
  • Boen de aardappels schoon, leg ze in een kom en leg er een bord op. Pof de aardappels circa 8 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
  • Snijd de bieslook fijn en meng met de crème fraîche. 

Heilbotfilet
  • Dep de heilbotfilets droog met keukenpapier en wentel door de bloem.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de heilbotfilets op middelhoog vuur om en om in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de boter toe en bak de vis nog een minuut. 
  • Halveer de citroen en knijp het sap boven de vis uit. Zet het vuur uit en laat enkele minuten rustig doorgaren, eventueel met een deksel op de pan.

Sesampaksoi
  • Verwijder het uiteinde van de paksoi. Snijd de stelen van de paksoi in grove stukken en het blad in fijne repen.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot circa 1 minuut. Voeg de paksoistelen en de cherrytomaten toe en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de gesneden bladeren samen met het sesamzaad en sesamolie toe en laat nog circa 2 minuten doorbakken op laag vuur. 


Serveren
  • Verdeel de vis over borden. Snijd de aardappels half door en schep er een eetlepel bieslook-crème fraîche op. Verdeel de gepofte aardappels over borden. Schep de paksoi op de borden en verdeel het vocht uit de pan erover.

Ingredienten

4
Personen

Snelle pofaardappels

  • 4 grote aardappels
  • 0.5 bos bieslook
  • 200 ml crème fraîche

Heilbotfilets

  • 400 g heilbotfilet
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • 1 citroen
  • 4 el bloem
  • 400 g heilbotfilet
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • 1 citroen
  • 4 el bloem

Sesampaksoi

  • 2 stronken paksoi
  • 1 sjalot
  • 250 g cherrytomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl sesamolie

Extra nodig

  • magnetron
  • keukenpapier
Geef je waardering
3