- Boen de aardappels schoon, leg ze in een kom en leg er een bord op. Pof de aardappels circa 8 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
- Snijd de bieslook fijn en meng met de crème fraîche.
Heilbotfilet
- Dep de heilbotfilets droog met keukenpapier en wentel door de bloem.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de heilbotfilets op middelhoog vuur om en om in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de boter toe en bak de vis nog een minuut.
- Halveer de citroen en knijp het sap boven de vis uit. Zet het vuur uit en laat enkele minuten rustig doorgaren, eventueel met een deksel op de pan.
Sesampaksoi
- Verwijder het uiteinde van de paksoi. Snijd de stelen van de paksoi in grove stukken en het blad in fijne repen.
- Pel en snipper de sjalot.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot circa 1 minuut. Voeg de paksoistelen en de cherrytomaten toe en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de gesneden bladeren samen met het sesamzaad en sesamolie toe en laat nog circa 2 minuten doorbakken op laag vuur.
Serveren
- Verdeel de vis over borden. Snijd de aardappels half door en schep er een eetlepel bieslook-crème fraîche op. Verdeel de gepofte aardappels over borden. Schep de paksoi op de borden en verdeel het vocht uit de pan erover.
0 reacties