Semifreddo
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Maak de aardbeien schoon, snijd ze in stukken en plet ze met een pureestamper. Pers de citroen uit en meng het sap en met de aardbeien. Neem een pan waarboven je een hittebestendige kom kunt hangen. Breng een laag water aan de kook. Breek de eieren boven de vuurvaste kom. Voeg de suiker toe en mix een paar minuten. Hang de kom boven de pan met kokend water (de kom mag het water niet raken). Klop het mengsel 5 minuten au bain-marie. Haal dan de kom uit de pan en klop het mengsel verder tot het koel is (dat gaat snel als je de kom in een bak met ijswater zet). Meng voorzichtig de aardbeien erdoor. Spatel vervolgens de geklopte room erdoor. Schenk het mengsel in een afsluitbare plastic bak en zet het semifreddo-mengsel 4-6 uur in de diepvries totdat het stevig en bijna bevroren is.
Hazelnootkoekkruimels
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de noten fijn. Snijd de boter in blokjes. Meng in een kom met je handen de ingrediënten tot een kruimelig deeg. Zet de kruimels als ze erg zacht zijn even in de koelkast om stevig te worden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de kruimels hierover uit. Bak ze in 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
Gemarineerde aardbeien
Maak de overige aardbeien schoon en halveer grote exemplaren. Halveer het vanillestokje overlangs. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dat in een kom. Pers de citroen uit en meng het sap met de vanillemerg. Laat de poedersuiker hierin oplossen. Schep de aardbeien erdoor en laat een half uurtje marineren.
Serveren
Doe de kruimels in een glazen coupe of breed glas. Schep de semifreddo erop. Verdeel de hazelnootkoekkruimels erover.
0 reacties