Selderijstoof
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Schil en snijd de aardappels in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook en de aardappels circa 4 minuten.
- Schenk het water erbij en breng het geheel aan de kook.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de stengels bleekselderij in halve maantjes.
- Schil en snijd de wortel in blokjes.
- Voeg de bleekselderij en wortel toe aan de pan met aardappels en laat circa 3 minuten koken met deksel op de pan.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Giet de linzen af en spoel ze schoon.
- Voeg de tomaten, mosterd en linzen toe en warm circa 2 minuten door.
- Roer in een kommetje de maïzena aan met een scheutje water en roer door de selderijstoof. Breng de stoof op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pluk en hak de bladselderij fijn.
Duitse biefstuk
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de Duitse biefstukken om en om in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
- Verdeel de selderijstoof en de Duitse biefstukken over borden. Bestrooi met bladselderij.
0 reacties