Selderijstoof met Duitse biefstuk

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Selderijstoof

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook en de aardappels circa 4 minuten.
  • Schenk het water erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de stengels bleekselderij in halve maantjes.
  • Schil en snijd de wortel in blokjes.
  • Voeg de bleekselderij en wortel toe aan de pan met aardappels en laat circa 3 minuten koken met deksel op de pan.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Giet de linzen af en spoel ze schoon.
  • Voeg de tomaten, mosterd en linzen toe en warm circa 2 minuten door.
  • Roer in een kommetje de maïzena aan met een scheutje water en roer door de selderijstoof. Breng de stoof op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en hak de bladselderij fijn.

Duitse biefstuk

  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de Duitse biefstukken om en om in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

  • Verdeel de selderijstoof en de Duitse biefstukken over borden. Bestrooi met bladselderij.

Ingredienten

4
Personen

Selderijstoof met Duitse biefstuk

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 ml water
  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 4 tomaten
  • 400 g linzen uit blik
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el maïzena
  • 0.5 bosje bladselderij
  • 4 Duitse biefstukken
Geef je waardering
5