De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schuimmandjes met chocoladecrème

Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit spiraalvormige lage mandjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

120 min voorbereidingstijd
150 min kooktijd
Schuimmandjes met chocoladecrème

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schuim
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit spiraalvormige lage mandjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de eiwitmandjes minstens 2 uur in de oven. Het mooiste resultaat krijg je na een nacht drogen.

Chocoladecrème
Hak de chocolade. Breng de room aan de kook en schenk de room en de rum op de chocolade. Roer goed door tot er een gladde crème ontstaat. Laat de crème, in circa 30 minuten, afkoelen tot hij dik en spuitbaar is. Schep de crème in de spuitzak en spuit rozetjes de op platte kant van de helft van de schuimpjes. Schep in het midden van de crème een theelepel frambozenjam. Druk de platte kant van een niet bespoten schuimpje er tegenaan. Serveer de schuimhoorntjes in caises en bestuif met cacaopoeder.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker