De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schuimbloemen met frambozencrème

30 MIN
Schuimbloemen met frambozencrème

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schuim

Verwarm de oven voor op 80 ºC.
Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor.
Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit 6 doppen in een bloemmotief op een met bakpapier beklede bakplaat en spuit op de helft van de bloemen in het midden een dop om de naden te verbergen. Droog het schuim minstens 2 uur in de oven.

Frambozencrème

Breng in een pan het frambozensap en de helft van de suiker aan de kook.
Roer de eidooier met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng het frambozensap door het eimengsel, schenk in de pan en roer goed door. Breng de frambozencrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Laat de frambozencrème afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Halveer de citroen en knijp het sap van een halve citroen bij de botercrème. Voeg de frambozencrème toe aan de opgeklopte boter en meng goed door. Schep de frambozencrème in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Serveren

Smelt de pure chocolade. Vouw een cornetje (kijk naar het filmpje voor Rudolphs uitleg) en schenk de chocolade erin. Spuit de frambozencrème op de platte schuimbloemen en zet er het andere schuimbloemetjes op. Spuit streepjes chocolade over de schuimbloemen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker