Deze platte dunne kruidenkoeken worden zo'n acht weken voor de Pasen alléén in de Kop van Schouwen gebakken. Zeer beperkt verkrijgbaar dus. Tot nu! Want met dit recept van bakker Mark kun je deze heerlijke schrôôsels het hele jaar door thuis bakken.

Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

  • 125 g stroop
  • 150 g honing
  • 125 ml water
  • 5 g zout
  • 375 g bloem
  • 50 g roggebloem
  • 5 g koekkruiden
  • 20 g anijszaad
  • 7 g ammonium
  • 1 scheutje koffiemelk om te bestrijken

Extra nodig

  • bakvorm van 25 x 15 cm
  • kwastje

Bereidingswijze

Totale tijd: 24 uur en 45 minuten

Stap 1:
Voeg de stroop, honing, water en het zout toe aan een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.

Stap 2:
Meng in een kom de bloem, roggebloem, koekkruiden, anijszaad en de ammonium. Voeg het droge mengsel toe aan de massa in de pan. Zet, als alles goed gemengd is, het vuur uit en laat de massa circa 24 uur afkoelen.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 195 °C. Kneed met de hand of in de mixer het deeg even los. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 10mm. Vet de bakvorm in en leg het deeg erin. Bestrijk met koffiemelk. Bak de Schrôôsels in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in plakken.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

 

Geef je waardering

47
Schrôôsels
Schrôôsels (verticaal)