De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schrôôsels

Deze platte dunne kruidenkoeken worden zo'n acht weken voor de Pasen alléén in de Kop van Schouwen gebakken. Zeer beperkt verkrijgbaar dus. Tot nu! Want met dit recept van bakker Mark kun je deze heerlijke schrôôsels het hele jaar door thuis bakken.

20 min voorbereidingstijd
1465 min kooktijd
Schrôôsels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze platte dunne kruidenkoeken worden zo'n acht weken voor de Pasen alléén in de Kop van Schouwen gebakken. Zeer beperkt verkrijgbaar dus. Tot nu! Want met dit recept van bakker Mark kun je deze heerlijke schrôôsels het hele jaar door thuis bakken.

Bereidingswijze

Stap 1:
Voeg de stroop, honing, water en het zout toe aan een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.

Stap 2:
Meng in een kom de bloem, roggebloem, koekkruiden, anijszaad en de ammonium. Voeg het droge mengsel toe aan de massa in de pan. Zet, als alles goed gemengd is, het vuur uit en laat de massa circa 24 uur afkoelen.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 195 °C. Kneed met de hand of in de mixer het deeg even los. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 10mm. Vet de bakvorm in en leg het deeg erin. Bestrijk met koffiemelk. Bak de Schrôôsels in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in plakken.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

 

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker